Recomandarire specialistului

 

 

Vă propunem spre degustare următoarele vinuri:

 

 

Sauvignon Blanc Murfatlar 1962

Este un vin foarte bine conservat. Prin învechire a căpătat o uşoară catifelare şi nu este absolut sec. Aroma este foarte puternică.

 

Furmint de Bucium 1964

Gustul tinde către demi-dulce. A câştigat o parte din caracteristicile Tămâioasei, însă este mai viu şi mai acid decât aceasta. Şi-a păstrat nealterată culoarea aurie.

 

Cotnari Natur Desert (CND) 1986 şi 1988

O combinaţie fericită de Tămâioasă Românească, Frâncuşa şi Grasă. Tămâioasa îi dă parfum şi permanenţă, Grasa îi conferă corpolenţă, iar Frâncuşa aduce vioiciunea.

 

Francuşă de Vinia 1980

Un vin extraordinar. Sec, viguros, consistent, cu un parfum fin şi culoare aurie, sclipitoare.

 

Chardonnay de Murfatlar 1974

Vinificat în dulce, are un farmec aparte. Este foarte parfumat.

 

Tămâioasă Românească de Cotnari 1978-1990

Treisprezece ani fantastici pentru acest soi. Merită să achizitionaţi orice găsiţi din această perioadă fastă pentru Tămâioasa Românească de Cotnari. O menţiune specială pentru ediţia 1988.

 

Fetească Neagră de Tofani 1985

Este o raritate. A dispărut din comerţ şi se mai poate găsi doar în colecţii.

 

Busuioacă de Bohotin 1996

Vin de mare valoare. Este exponentul clar al acestui soi. Sticlele şi dopurile folosite la îmbuteliere sunt optime, culoarea – uşor ruginie- este cea adevărată a soiului şi s-a conservat perfect. Merită păstrat încă cel puţin zece ani.

 

Aligote de Bucium 1986

Un vin sec, recomandat celor care cunosc soiul. Este mai greu de “înţeles”, întrucât gustul sau păstrează toate nuanţele elementelor care îl compun (inclusiv un uşor gust de pământ), ceea ce îl face mai puţin prietenos.

 

Merlot de Cramele Prahova 1993

Un ambasador al acestui soi. Are un potenţial de învechire excelent.

 

Cabernet Sauvignon de Murfaltlar 1974

Un singur cuvânt este suficient pentru caracterizarea sa - superb.

 

Merită degustare, de asemenea

Fetească Albă de Bucium 1970, 1974 şi 1976; Merlot de Dealu Mare 1981; Merlot de Bucium 1982.

 

Cătălin Păduraru

Vinexpert

 

Uncategorized//16-01-2003

Lasa un mesaj








© 2006-2008 Catalin Paduraru