Reh Kendermann în Germania, Carl Reh în Romania

Deşi în Germania Reh Kendermann este leader al exporturilor de vin din această ţară, fiind totodată şi unui dintre cei mai mari în producţia şi comercializarea vinului, afirmarea în România a început să se facă doar cu puţini ani în urmă. Practic, vinurile româneşti produse aici de Carl Reh luau în totalitate drumul vestului. Din momentul în care s-a hotărât că piaţa internă este pregătită să primească vinuri de înaltă calitate, consumatorii educaţi au fost răsplătiţi cu unele dintre cele mai valoroase realizări în domeniu.

Întorcându-ne la firma mamă să notăm că aceasta este un acţionar important al Shloss Wachenheim, cel mai mare producător de vinuri „sparkling” din Europa.

În materie de vinuri liniştite în Germania există două mari regiuni viticole arhicunoscute: Rhin-ul si Mosel-ul.

Reh Kendermann deţine câte o unitate în amândouă dintre ele. De aici şi de la centrul din România (Oprişor) se expediază vinuri apreciate în întreaga lume.

În Marea Britanie, de pildă, 25% din totalul vinurilor import Germania – poartă sigla Reh Kendermann.

Nu sunt de mirare aceste rezultate, ţinând seama de premiile internaţionale, precum şi de certificările şi acreditările obţinute (ISO 9001; EFSIS; HACCP).

Aceste este profilul sumar al unui investitor puternic, care s-a aplecat şi spre via românească.

350 ha de vie şi o capacitate de vinificare de 2,5 milioane de litri, monitorizarea ECOCERT, specialişti români şi germani – sunt ingredientele care stau la originea unor vinuri dintre cele mai „titrate” din România. Astfel şi pentru consumatorii noştri – sunt acum disponibile în toată ţara gamele Val Duna, River Route şi La Cetate.

Mai nou, Carl Reh Winery a lansat pe piaţă – cu destinaţie exclusiv Horeca şi „cavişti” La Cetate – Tezaur, Limited Edition River Route şi, absolut special, primul Shiraz din România.

Gama La Cetate Tezaur are ca piese de bază un Chardonnay şi un Cabernet Sauvignon.

Chardonnay – este cu adevărat un vin de Tezaur, calităţile sale fiind descifrate de către „connaisseurs”. Vin super-premium, născut din via tânără de la Oprişor, „crescut” la barrique până la echilibrul perfect. Are un număr limitat de 4.000 sticle.

Cabernet Sauvignon – are şi el un număr mic de sticle (tot 4.000) fiind elaborat de către cei mai „en vogue” vinificatori şcoliţi în stilul „Lumii Noi”.

River Route Limited Edition este probabil cel mai cunoscut brand al firmei pe plan extern, câştigând la rându-i multiple distincţii internaţionale şi care beneficiază de o susţinere mediatică pe măsură.

Pinot Gris din Limited Edition face parte din acel savoir  vivre – care diferenţiază oamenii după puterea lor de înţelegere. Rod al muncii oenologilor germani şi români – acest vin de marcă dezvăluie toate caracteristicile preţioase ale soiului. Senzaţiile gustative sunt amplificate de aromele de santal şi fructe proaspete. Culoarea galben citron şi strălucirea desăvârşită îndeamnă la consum de plăcere.

Cabernet Sauvignon Limited Edition. Puternic şi sănătos, se adresează celor care decelează cu plăcere aroma fructelor de pădure, a pâinii de ţară şi a ardeiului verde. Un vin cu un puternic potenţial de învechire, dar perfect şi pentru consumul imediat alături de fripturi în sânge sau brânzeturi elaborate. Roşul purpuriu îi dă eleganţă în pahare şi îl face binevenit la orice masă pretenţioasă.

Să cunoaştem şi cele două vinuri îmbuteliate în sticlă de 1,5 L – Magnum.

Pinot Noir – ca afirmaţie este una de curaj. Faptul că acest vin produs în România poate concura cu cele mai cunoscute vinuri din lume, este iarăşi o afirmaţie pe care dvs. merită să o verificaţi.

Shiraz-ul – este un vin sec, complex din punct de vedere gustativ, echilibrat şi persistent, fără a fi agresiv sau astringent, cu arome variate de fructe, cu o culoare vie: roşu-violaceu, deosebit de rafinat. În România, prezenţa Shiraz-ului reprezintă un eveniment inedit care s-a materializat prin scoaterea pe piaţă de către Carl Reh Winery a unui număr limitat de 500 de sticle de Shiraz numerotate, într-o prezentare deosebită: sticle de 1,5 L. Din acest lot, VINEXPERT va răscumpăra 10 sticle de Shiraz la preţul de 100 Euro/sticlă prin tragerea la sorţi a 10 serii câştigătoare în toamna 2004. Câştigătorul va putea intra în posesia acestui premiu doar dacă se va prezenta cu sticla purtătoare a seriei extrase, sigilată.

Dacă o savuraţi împreună cu prietenii, atrage-ţi-le atenţia asupra „sacrificiului” pe care-l faceţi.

Puteţi intra în posesia unei sticle de Shiraz oferită gratuit doar la cumpărarea a 6 sticle de La Cetate Tezaur.

Oricum, ca să verificăm ce spun alţii despre vinurile Carl Reh – am trecut prin proba de foc – Concursul de Vinuri ocazionat de Salonul Naţional al Vinului, organizat de către Societatea Oenologica Română şi unde, juriul format din membrii ADAR au decernat nu mai puţin de 14 medalii pentru aceste vinuri. Sperăm ca Val Duna, River Route, La Cetate să obţină un loc pe podiumul preferinţelor dvs.

HORECA//25-11-2003

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru