Vacu Vin

De câte ori n-am văzut ospătari obligaţi să-şi lase privirea în jos atunci când au fost rugaţi să servească UN pahar de vin?

Câte scuze penibile n-am auzit pentru imposibilitatea efectuării unui astfel de serviciu? O stare de nemulţumire aşezată peste client şi o frustrare evidentă a angajatului.

Aceste neplăceri ascund – de fapt – teama gestionarului că o sticlă odată deschisă va produce minus. Un pahar de vin nu poate acoperi costurile unei butelii. Consumul fiind oarecum redus – cantitatea rămasă în sticlă s-ar deteriora. Pe de altă parte, consumul vinului cu paharul este diminuat de lipsa unui exerciţiu constant în restaurantele noastre. Aparent, o situaţie de nerezolvat.

Asta a fost valabil până a apărut Vacuum Wine Saver Vacu Vin.

Vorbind în termeni simpli, această invenţie – este de fapt o pompiţă cu câteva dopuri supapă - care creează vid în sticlă, vinul rămânând în parametrii de excelenţă încă câteva zile bune. Astfel se deschid noi posibilităţi de valorificare ale vinului. Un cuplu – să spunem - poate să comande un pahar de vin roşu şi un pahar de vin alb, depăşindu-se astfel cu eleganţă situaţiile stânjenitoare, când unul din doi trebuie să cedeze pentru că nu se putea aduce decât o sticlă de vin (evident doar o preferinţă fiind satisfăcută). In plus, o masă de prânz, în pauza de la birou – nu poate „suporta” o sticlă întreagă. Un pahar este excelent şi se înţelege – arhisuficient. Din punct de vedere economic, în mod clar restaurantul este în avantaj deoarece suma încasată de la vânzarea „pe bucăţi” este mai mare decât valorificarea buteliei întregi.

Şi asta, cu o investiţie minoră, de 10 €.

HORECA//21-11-2003

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru