Astăzi Sfânta Maria Mâine Sfânta Ana

La Mulţi Ani tuturor celor care poartă aceste minunate nume!

Să vă bucuraţi de tot ceea ce este mai bun în viaţă şi, mai ales, de apropierea celor dragi!

Acum, cedaţi ziarul în mâinile acestora şi, doar pentru astăzi, nu mai citiţi rândurile de mai jos întrucât doresc să le fac câteva sugestii pentru cadoul DVS.

Surpriza trebuie să fie surpriză!

Vorbim între noi, cei care avem misiunea de a face o astfel de zi cât mai frumoasă pentru mamele, soţiile, fiicele noastre, şi pentru colegele de serviciu sau alte cunoştinţe. Să ne orientăm puţin printre vinurile care ar putea fi oferite în dar sau asupra celor care ar urma să susţină atmosfera festivă.

Deşi se merge simplificator pe formula: femeie = vin dulce, această axiomă este de multă vreme contrazisă de realitate.

Femeile sunt în mod constant mult mai sincronizate cu schimbările şi, în general, foarte curioase. De aceea aplicarea unui şablon le va mulţumi doar pentru că v-aţi gândit la ele, dar nu înseamnă neapărat „punct ochit, punct lovit”.

Doar dacă ştiţi că opţiunea dragei DVS. Mării sau Ana este clar dulcele, îndreptaţi-vă spre o Tămâioasă Românească sau o Busuioacă de Bohotin (Rezerve XX – recomandare).

Puteţi să căutaţi şi un Muscat bun sau o Fetească Regală demidulce. O Băbească ar putea fi interpretată ca o glumă răutăcioasă.

Pentru vinurile moderne, seci şi demiseci, Feteasca Neagră din Private Reserve (Cramele Prahova) vine cu argumentul – pe lângă calităţi indiscutabile – a elaborării de către o femeie: Aurelia Vişinescu.

De altfel cred că Feteasca Neagră ar putea fi prezenţa cea mai potrivită acestor zile.

Isus este prezent printre noi şi prin sângele său, vinul roşu (eucharistia).

Schwartz Madchentraube, Coada Rândunicii, Swalowtail – adică Feteasca Neagră este simbolul nobilimii vinurilor roşii româneşti, iar potenţialul său a făcut ca inclusiv oenologii firmelor străine instalate în România să atingă culmea succesului.

Aşadar dintr-o paletă generoasă puteţi alege o Fetească Neagră `99 de Uricani, Black Peak – Vinterra, Swalowtail – Vinarte, sau una foarte plăcută mie, dar şi foarte greu de găsit, cea de la Institutul de Cercetări de la Valea Călugărească.

Aceasta din urmă marchează definitiv memoria gustativă prin plinătate, rotunjime şi prin atingerea tuturor caracteristicilor unui vin etalon.

Într-o reţetă exclusivistă, Feteasca Neagră este prezentă şi în cupajul Millenium – Serve. Tot în cantităţi mici, cei de la Murfatlar, oferă o Fetească Neagră în gama 3HA.

Aşadar, avem de unde alege. Trebuie totuşi, să ne străduim un pic şi să nu cădem pradă impulsului generat de vreo reclamă „pentru cei puternici”. Femeile sunt puternice dar şi sensibile.

 

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru