Wine Tasting Evening

Mulţumiri celor care au dat curs invitaţiei The Diplomat pentru Diplomatic Evening, salutări celor care n-au putut fi prezenţi.

 Pentru toţi, câteva „note de degustare”. Amintiri plăcute pentru unii, informaţie pentru cei care vor să ştie ce au pierdut.

Pentru că (Adrian, în engl. nu e cacofonie) Carl Reh Winery a dorit să se alăture evenimentului, o parte din vinurile cele mai elitiste au fost prezentate onoratului auditoriu.

 Şi dacă The Diplomat, Jaguar, Banc Post, Carl Reh Winery, Vinexpert au compatibilităţi dovedite, acelaşi lucru trebuie să funcţioneze şi în privinţa vinurilor.

 Reh Kenderman este unul dintre cei mai mari operatori în piaţa germană de vinuri cu baze şi în România. Motiv pentru care o altă firmă de talie mondială i-a încredinţat spre reprezentare brandurile importante.

 Este vorba de Australienii de la Lindemans. După cum se ştie Chardonnay Bin 65 atacă de ani buni poziţia de „cel mai bine vândut” Chardonnay din S.U.A. Aceasta a fost prima probă.

 În continuare am „opus” creaţia celor de la Carl Reh Winery (firma din România a germanilor), Chardonnay La Cetate. Un act de curaj, care s-a dovedit justificat. (Ştiţi, regula că nu poţi servi un vin mai slab după unul foarte bun). „Cache-ul” de unt, barrique-ul subtil, au încântat participanţii.

 Un Riesling de pe Valea Rhinului, surpriză pentru unii dintre români, certitudine pentru unii expaţi, s-a bucurat de succes numai şi dacă judecăm după golirea tuturor sticlelor aduse în Ball Room.

 Pinot Gris-ul din River Route Limited Edition, este cunoscut deja cunoscătorilor şi a fost deja catalogat ca un Pinot Gris – “şcoală”.

 Notele speciale ale Shiraz-ului s-au completat cu rotunjimea şi eleganţa Merlot-ului 2000 Magnum (sticla de 1,5 L dovedind că este cea mai potrivită pentru învechirea vinului).

 Ca vârf al degustării pentru vinuri clasice seci s-a postat Cabernet Sauvignon La Cetate Tezaur. Invitaţii au apreciat că au fost şi privilegiaţi în a face parte dintre puţinii (au fost lansate doar câteva mii de sticle) care au acces la acest succes al vinificaţiei romaneşti. Acest vin se regăseşte în ghidurile internaţionale pe anul 2005, ceea ce subliniază – dacă mai era nevoie – valoarea ansamblului terroir – wine maker.

 Pour la bonne bouche – o minune, o întâmplare.

 Amphora! Un vin obţinut din struguri cu o acumulare atipic de mare de zahăr, amintind de moda veche mediteraneană a vinului.

 Un invitat grec a remarcat că România nu a preluat doar cuvinte (amphora) în istoria sa ci şi spirit mediteranean.

În acest spirit al căldurii umane, al prieteniei sper să ne mai întâlnim şi la alte degustări.

 

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru