One way but en français

Aud tot felul de teorii privind vinul roşu. Că ar face rău la tensiune, că n-ar pica bine la ficat, ba că şi taninii existenţi în acest vin ar afecta rinichii!

În faţa folclorului te opui cu greu. Îmi este la îndemână să spun că nu vinul roşu ar putea fi dăunător ci… consumul fără măsură. Altfel, opun acestor bazaconii rezultatele clare ale marilor institute de cercetare în ale medicinii din întreaga lume, rezultate care, demonstrează calităţile şi acţiunile benefice ale vinului roşu.

În cantităţi moderate (deh; ce să-i faci!) vinul roşu devine medicament chiar pentru afecţiuni cardiovasculare, prin resveratrol ajută la protecţia plămânilor (inclusiv în faţa cancerului), îndepărtează pericolul bolilor degenerative ale sistemului nervos.

Ce spuneţi de asta? De fapt, ar trebui să alegem două între tipuri de viaţă: cel american şi cel francez. Asta dacă nu vrem să dăm, pur şi simplu, crezare specialiştilor.

Americanul, cu berea în mână, caută disperat hrană “no cholesterol”, rezultatul fiind cel care se vede (procent impresionant de obezi), iar francezul înfulecă ficat gras de gâscă îndopată, brânzeturi pline de grăsimi, bea vin roşu şi îi este bine.

Nu ştiu de ce, fără să-mi placă o grămadă de alte lucruri la francezi, parcă drumul ales de ei este mai tentant, n’est-ce pas?

 

Connaisseur//28-09-2005

Lasa un mesaj








© 2006-2008 Catalin Paduraru