Vin şi bucurii

Foarte mulţi dintre noi atribuim – oficial - vinului doar funcţia alimentară, uitând sau omiţând rolul de Master of Ceremony. Dacă e să fim sinceri cu noi înşine, constatăm că nu avem cea mai bună purtare faţă de vin, deşi orizontul de aşteptare în ceea ce-l priveşte este mare.

Dorim să ne satisfacă gusturile, să puncteze momentele festive, să ne „rupă” puţintel din realul diurn.

De aceea mi se pare de neînţeles de ce nu am face eforturi mai mari în a cunoaşte mai bine acest maestru de ceremonii, de ce nu i-am oferi decorul şi, mai ales, accesoriile de care are nevoie pentru… a ne mulţumi!

E greu de crezut că un vin, oricât de bun, se va lăsa descoperit servit fiind în pahare neadecvate, presărat cu bucăţele de dop, rezultat al maltratării cu un tirbuşon prost şi prezentat la o temperatură neadecvată.

Există accesorii la care ar trebui să ne uităm mai bine. Acestea folosesc vinului în egală măsură cu cât vrem să ne folosească el nouă. Decantoarele, termometrele, tirbuşoanele adevărate, sistemele de stocare, sunt câteva ustensile care, alăturate unui vin bun, pot aduce vieţii noastre mai multă bucurie.

Şi ce nevoie avem de bucurii…

 

 

Stop to Shop//27-09-2005

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru