VINARIUM

Între multe voci interesate (şi din păcate, pe atât de neinteresate) am găsit întotdeauna una critică, echidistantă. Nu ne ferim să numim VINEXPERT un arbitru în piaţa vinurilor de calitate.
Echipa de aici s-a transformat într-un corp profesoral fără a deveni didacticişti şi, cu atât mai puţin, bătrânicioşi.
Se vede de departe că la VINEXPERT se ocoleşte manierismul, iar pofta de nou dă acestei entităţi - “wine image builder” - şansa de a fi deschizătorul de drumuri din domeniu.
Iubitorul de vinuri este invitat la un parcurs al cunoaşterii, fiecare vizită în VINEXPERT însemnând o treaptă iniţiatică. Experienţa se acumulează de la sine, prin simpla degustare – în standarde înalte – sau prin ascultarea istoriilor din spatele fiecărui vin. De fapt, transferul de informaţie şi emoţie pe rigoare ştiinţifică sunt principalele semne distincte ale VINEXPERT.
Replica uneori acidă, argumentele demitizante pentru şabloane strâmbe de consum, nu sunt rezultatul vreunui partie pris ci, rodul unei conjuncţii fericite: vin şi suflet.
Practic, tot ce este nou apare aici.
Soluţii pretenţioase de păstrare a sticlelor cu vin, tirbuşoane fanteziste sau tehnic – revoluţionare, vinuri – document, importuri de pe întreg mapamondul.
Este tentant să păşeşti într-un spaţiu care îmbină bucuria, relaxarea, visul, experienţa.
Mulţumiri celor care au crezut că avem nevoie de poveste, de legendă…

Uncategorized//03-10-2005

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru