Descriere vinuri

Cadarca Minis – nota 9

Cadarca este un soi vechi, bine adaptat la Minis, raspandit si in tarile de la granita vestica a Romaniei.
Recomandarea pentru Cadarca de vinoteca de la Minis vine ca urmare a constatarii unei pastrari perfecte la sticla. Vinul reuseste sa prezinte acelasi caracter puternic, sanatos, caracter care i-a adus supranumele “sange de taur”.

 

 

Merlot ’92 Uricani – nota 8

Nu neaparat implinirea caracteristicilor de soi au stat la baza alegerii noastre ci, o anumita trasatura prietenoasa a acestui vin de 13 ani. In anii ’90 Uricani nu-si gasisera in mod constant linia, dar “terroir”-ul magnific respira in acest Merlot. Poate fi pastrat in continuare, dar este potrivit si consumului imediat.

 

 

Feteasca Neagra 2002 Vanju Mare – 9
Cabernet Sauvignon 2000 Vanju Mare - 8

O alta suprpriza placuta a ultimilor ani, revenirea in forta a vinurilor de Vanju Mare. Nascute parca pentru a fi colectibile, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, sunt exact pe calapodul vinuri la moda in toata lumea. In plus Feteasca Neagra aduce nuantele particulare ale soiului, unul dintre putinele autohtone capabile sa tina piept concurentei externe.
Soi 2000 si soi 2002 – anii alesi pentru nivelul inalt al calitatii atins in acea perioada.

 

 

Merlot Magnum – nota 9

Festiv prin tinuta, pretios datorita calitatilor intrinseci dar si al numarului mic de butelii, bun de pastrat - concluzie a unei evolutii excelente de pana acum dar si ca urmare a unei imbutelieri fericite in forma ideala pentru invechire: sticla Magnum de 1,5 l.
Provenienta recomanda acest Merlot, parinti fiindu-i realizatorii primului Shiraz din Romania, oamenii de la Carl Reh

 

Connaisseur//15-11-2005

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru