Vindex

Osterreich Gold : spumos aromatizat cu foite de aur in continut! Foitele de aur de 23 Karate sunt recomandate consumului. Acest produs austriac, destinat petrecerilor pretentioase, se gaseste in Romania in trei forme: 0,2; 0,75 si 1,5 l. Toate sticlele sunt ambalate intr-o cutie aurie  sub forma de lingou de banca.
 
Sentivinum - gama de vinuri care nu au fost tinute la barrique. Elegante, fara adaosuri, materializare a titlului: vin pe care sa-l simti; Potrivit pentru cadouri dar si in gastronomie slow-food.
 
Vacuvin - numele unor produse destinate conservarii vinul desfacut. O pompa de vid extrage aerul din sticla. In acest fel, vinul ramas neconsumat nu se va oxida, fiind propice consumului si peste cateva zile. Un “dezavantaj” ar fi ca, avand aceasta ustensila in casa, nu vei mai putea spune ”Trebuie sa beau toata sticla pentru ca altfel, oricum se strica!”.
 
Riedel - paharele Riedel sunt cunoscute in intreaga lume datorita faptului ca exista cate un model pentru fiecare vin in parte. Riedel sustine ca o forma anume de pahar, pe langa potentarea aromelor, obliga la o anumita pozitie a capului in momentul degustarii. Astfel, doar anumite categorii de  papile gustative iau contact cu vinul, trimitand impulsuri diferite creierului.
 
Chardonnay - vechi - soiul de struguri Chardonnay, este popular, iubit. Cunoscatorii cauta cache-ul de unt pe structura unui vin sec. Cu toate acestea, in Romania anilor socialismului, acest vin era vinificat cu precadere in dulce. De aceea, Chardonnay de “vinoteca” este atipic in tara noastra.
 
Cramposie - [eventual descrie fonetica] - desi exponent al vinurilor romanesti, obtinut din soiuri prefiloxerici, Cramposia de la Prince Stirbey este realizata de un oenolog… austriac! Vinul este savuros si reprezinta - in canoane moderne - o picatura din sufletul romanilor. Puternic, vioi cu un after taste incantator!
 
Tuica - distilat obtinut din prune. Bautura nationala, apreciata cu cat vechimea este mai mare.

Rachiu – ca si etimologie dar si ca mod de obtinere – Balcanii par sa fie matricea acestei bauturi tari. Variantele “populare“ sunt de ocolit, in schimb rachiurile scumpe, de 20 de ani vechime, din gutui, de pilda concureaza cu cele mai fine produse din lume.

Slibovita – desi este o bautura de origine sarbo–croata a fost adoptata ca produs traditional cu peste un secol in urma in zona Transilvaniei. Se obtine prin dubla distilare. Se serveste racita inainte de masa.

Gentleman's//27-02-2007

Lasa un mesaj








© 2006-2008 Catalin Paduraru