Chile – Paradisul vinului

Sunt cinci secole de cand se produce vin in Chile. In ultimii 10 ani, vinul chilian a explodat pe piata internationala, furand constant din teritoriul traditional al vinurilor frantuzesti si spaniole. Acest succes se datoreaza, in primul rand, climei, solului si puritatii soiurilor. Calitatea speciala a vinului chilian este data de climatul mediteraneean, cu veri lungi si uscate, o fluctuatie zilnica a temperaturii de peste 150C si o umiditate de 55-60%, care favorizeaza acumularea zaharului, aromelor si culorilor. Studii recente arata ca vinurile chiliene au cel mai mare continut de flavanol, antioxidantul natural care protejeaza sanatatea. Marele atuu al acestui paradis chilian? Vinuri foarte bune, la preturi rezonabile – combinatia perfecta.

Brandul Misiones de Rengo inseamna mai mult decat vinuri bune, el reprezinta un concept nou, modern, prin care o industrie veche, conservatoare s-a adaptat pentru a tine pasul cu gusturile si modul de viata al consumatorilor contemporani. Produs in Chile, in noua patrie a vinului, de catre Southern Sun Wine Group, Misiones de Rengo este considerat a fi unul dintre cele mai rasunatoare povesti de succes de pe piata vinului. Misiones de Rengo i-a captivat pe specialisti, fani si consumatori prin calitatea excelenta si originalitatea modului de prezentare. Misiones de Rengo este vinul bun care fructifica o lunga traditie nascuta din pasiune si credinta.

Vina Misiones de Rengo este asezata in Valea Rapel, din centrul Chile, unde se bucura de soare intreg anul. Podgoria are o capacitate de 7 milioane de sticle pe an si o capacitate de depozitare de 8 milioane de litri. Vinurile produse aici sunt din gamele Varietal si Reserve. Principala destinatie la export este Marea britanie, urmata de SUA, Danemarca, Olanda, Germania, Japonia, Belgia, Mexic, Elvetia, Rusia, Cehia, Italia, Polonia, Costa Rica, Franta, Peru. Succesul de care se bucura Misiones de Rengo pe aceste piete l-a convins pe importatorul clujean VINO VERO, sa aduca vinul si in Romania. Iubitorii de vin din tara noastra isi pot oferi acum o experienta noua: un vin foarte bun, la un pret corect.

Southern Sun Wine Group este liderul producatorilor de vinuri de calitate din Chile, ocupand totodata, locul al 4-lea in topul exportatorilor chilieni de vinuri. Vinurile sale se vand in peste 60 de tari.

Se spune ca vinul din Valea Rengo are un dar aparte, fiind incarcat cu o istorie straveche, care marturiseste despre spiritualitatea, credinta si demnitatea chilienilor. Atat Valea cat si locuitorii ei pastreaza un aer de mister si pioasa veneratie – legatura lor, peste veacuri, cu primii misionari crestini care si-au facut din Rengo locas spiritual. In acest loc s-au intalnit conchistadori si bastinasi, doctrine si biserici, predicatori si calugari, rugaciune si speranta. Cruciadele [spaniolilor] i-au bantuit campiile, dar fermele si cladirile care au supravietuit continua sa stea marturie despre Cuvantul incarcat de misterul credintei. Ele au fost ridicate cu aceeasi convingere adanca de care a dat dovada, la 1730, unul dintre ultimii calugari misionari: el si-a putut da sufletul doar dupa ce a sfarsit de ctitorit prima biserica din Rengo. Pentru rugaciune, era nevoie de o Casa. Au facut-o simpla, din caramida si din lemn, cu un turn nu prea inalt. De atunci, slujbele, spovedaniile, iertarile si rugaciunile continua sa invaluie orasul si pe locuitorii sai, protejandu-i sub un val de credinta si piosenie.

Acesta este misterul pe care-l simt si azi cei ce ajunga sa paseasca pe strazile din Rengo. E acelasi mister care hraneste si Misiones de Rengo, vinul cel bun. Vechea ferma, Scoala Apostolica, manastirea plina de noblete, lumina calda pastreaza,toate, identitatea profund spirituala a acestui mic orasel, unic in felul lui, asezat in chiar inima Chileului. Misiones de Rengo, vinul misionarilor din Rengo, este mostenitorul natural al acestei trairi.

 

Lasa un mesaj
© 2006-2008 Catalin Paduraru